Dodano produkt do koszyka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Książka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Gertig Henryk, Przysławski Juliusz

Wydawca: PZWL

Cena: 179.00 zł 161.10 brutto

Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 161.10 zł

Koszty dostawy:
  • Poczta Polska 9.50 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier DPD 15.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.99 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Autorzy
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
Język
polski
Wydawnictwo
PZWL
ISBN
9788320036039
Rok wydania
2019
Wydanie
1
Liczba stron
468
Oprawa
Miękka
Format
16.5x23.5cm
Ciężar
0.75 kg
Typ publikacji
Książka
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Cena: 34.90 zł 31.41 zł
Do koszyka
Cena: 29.00 zł 26.10 zł
Do koszyka
Cena: 33.00 zł 29.70 zł
Do koszyka
Cena: 33.00 zł 29.70 zł
Do koszyka
Kontakt

KSIĘGARNIA PEGAZ CHOSZCZNO
Wolności 17
73-200 Choszczno
NIP: 594-000-64-55

95/765 23 58 pon.-pt. 9-17 sob 10-13
choszcz@poczta.onet.pl